Cart

• No products in the cart.

Combinare suplimente

Prima Pagina Forums all Combinare suplimente

• This topic has 1 voice and 15 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Anonymous
    Inactive

D-le Ilie

Aveti dreptate. Suplimentele nutritive pentru o anumita afectiune sau grup de afectiuni trebuie combinate de asemenea in grupuri si aceste grupuri trebuie administrate prin rotatie. Motivul? Sunt mai multe suplimente recomandate pentru o afectiune dar administrate toate deodata pot sa streseze organismul. De ceea trebuie administrate grupat si prin rotatie.

Nu se pune problema diminuarii efectului caci in principiu sunt complementare. Atentie insa caci unele suplimente trebuie administrate inainte de masa (de obicei cu 15-30 minute inainte), altele in timpul mesei sau dupa masa.

In ceea ce priveste selectia d-voastra de antioxidanti, ati omis unul foarte important:

Super OPC-7 care contine o combinatie sinergica de 7 antioxidanti.

De asemenea as mai mentiona un produc mai putin publicizat in Romania dar deosebit de eficient. Mineralele Coloidale cu Acid Fulvic.

Acest produs este unul dintre cele mai bogate in electroliti care au capacitatea sa anihileze radicalii liberi (electric prin cedarea unui electron).

Da se pune intrebarea: anihilam si anihilam radicali liberi dar se pare ca ei se refac si iar trebuie sa-i anihilam Problema este ca vor apare in continuareb radicali liberi daca nu gasim sursa lor. Dupa parerea mea, una dintre sursele majore de radicali liberi este prezenta in organism a metaleor grele. pana nu le eliminam organismul va produce in continuare radicali liberi.

Pentru eliminarea metalelor grele Provita a creat o categorie anume "DETOX METALE GRELE" unde sunt listate o serie de produse care elimina metalele grele.

Cu stima,

Bogdan Delcea

Anonymous
    Inactive

Buna ziua !

Va multumesc pentru raspuns ! Desigur ca am studiat cu atentie oferta dvs. de suplimente, in special pe aceea referitoare la antioxidanti, dar nu numai, si pot sa va spun ca sunt impresionat de produsele pe care le ofertati! In legatura cu administrarea unor antioxidanti care actioneaza sinergic, vreau sa va spun ca voi comanda in viitor si alte produse din oferta dvs. care au acest efect – i.e. Coenzima Q10, acidul alpha lipoic, Curcumina, L glutation redus, L cisteina etc.,etc.,etc.- (eu acum chiar consum un supliment complex care reuneste o mare parte din acesti antioxidanti)- dar voi mentine totusi si aportul dat de o tableta de ACE ( un cumul de antioxidanti "clasici"). Credeti ca in viitor este posibila ofertarea unui complex de antioxidanti care sa reuneasca pe toti aceea enumerati mai sus ? ( sau chiar si pe alti- i.e. : licopen si alte carotenoide).

Am observat ca recomandati administrarea de Bioperin impreuna cu alte suplimente, in special Coenzima Q10 si Curcumin, in scopul maririi absorbtiei acestor substante.

Administrarea acestor doua suplimente in lipsa Bioperinului ar putea reduce biodisponibilitatea lor ? ( ma refer la cazul persoanelor care ar putea avea o contraindicatie pentru Bioperin- i.e. istoric de ulcer duodenal cu Helicobacter pylori).

Am inteles ca Acidul alpha lipoic este indicat sa se administreze inainte de mese. Aceasta este o informatie noua pt. mine intrucat din tot ceea ce am citit pana acum din alte surse am inteles ca acesta se administreaza la masa sau dupa masa. Asadar, Acidul alphalipoic comercializat de Provita se administreaza numai inainte de masa, inteleg. In general, inteleg ca pentru fiecare produs sunt specificate ( in prospect) momentele in care se recomanda a fi administrat ( inainte de masa, la masa, sau dupa masa) si se impune respectarea intocmai a acestora.

Pentru persoanele de varsta a 3-a diagnosticate cu osteoporoza, carora medicul de specialitate le-a recomandat administrarea zilnica a unui gram de Ca alaturi de Vit. D3, se poate consuma a la long produsul Organika ce contine Ca, Mg, Zn si Vit. D ( alaturi de Betaina HCL si Acid Glutamic) in doza de 2 tablete pe zi. Mai exact, 2×1 tablete pe zi din acest supliment aduc si un aport zilnic de 50 mg de Zn. Este prea mare acest aport de 50 mg in conditiile in care produsul nu are si cupru( unele studii spun ca zincul in cantitati mari ar putea provoca o lipsa de Cu in organism) ?

Exista contraindicatii in administrarea acestui produs pentru persoanele ce sufera de ateroscleroza ( o eventuala depune a Ca pe peretii arteriali) sau acest risc este inlaturat prin proportia de 2:1 dintre Ca si Mg existente in produs ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs. !

Anonymous
    Inactive

As mai avea inca o intrebare importanta si anume : Poate fi inlocuita Bioperina, ca potentator de absorbtie a suplimentelor ( CQ 10 si Curcumin, din cate inteleg) cu Bromelaina, efectele de multiplicare/optimizare a absorbtiei fiind aceleasi cu cele ale Bioperinei ? Bromelaina mai are si alte puncte in favoarea ei : este o importanta enzima si este utila in tratamentul antiartritic, precum si in curatarea peretilor arteriali. Va multumesc pentru raspuns !

Anonymous
    Inactive

D-le Ilie,

– Referitor la Antioxidanti, incercam sa fim in permanenta informati cu produsele de "ultima ora" si vom introduce in continuare produse noi daca se vor dovedi mai eficiente decat cele de pana acum. Vom introduce si Licopenul in oferta de produse. Singura retinere pana acum la introdcerea lui a fost aceea ca un Licopen de calitate buna este destul de scump iar noi evitam sa oferim produse asa zise "ieftine" de la fabricanti in care nu avem incredere ca garanteaza puritatea produselor.

-Multi naturopati recomanda la unele (nu la toate) suplimentele, administrarea inainte de masa, in general cu 30 minute inainte. Se pare ca la acea faza, organismul absoarbe mai bine suplimentele (probabil deoarece se afla in faza de "foame").

-In legatura cu Calciul, " a la long" as recomanda doar o tableta deCa, Mg, Zn si Vit. D dar asociata cu Izoflavone din Soia pentru a mari absorbtia caliului in special la femeile trecute de 40 de ani. recomandarea privind consumul a unui gram de Calciu pe zi este relativ aleatorie deoarece absorbtia Calciului variaza foarte mult de la persoana la persoana. Noi avem in farmacie un alt produs, TRUSA de TRATAMEBT pentru Articulatii si Oase care contine Citrat de Calciu = magneziu in raportul 1:1. Multe persoane asimileaza mult mai bine Citratul de Calciu decat Carbonatul de Claciu. Vom introduce in viitor si un alt produs care contine Hidroxiapatita. Hidroxiapatita simuleaza compozitia oaselor si se pare ca este asimilata mai bine. Desigur, multe persoane cu osteoporoza raspund favoarbil la tratamentul cu CALCIU CORALIER. Ajungem astfel din nou la titlul acestui Post si anume varierea. Si in cazul osteoporozei trebuie incercate toate alternativele prin rotirea produselor indicate cuplata cu analize (teste) dupa terminrea fiecarui tronson de tratament. In felul acesta se poate urmari si progreul inregistra dar se poate si determina la care dintre tratamente organismul pacientului respectiv raspunde cel mai bine. Problema majora a administrarii Calciului este ca este foarte greu sa fie directionat catre oase. De aceea am introdus produsul OSTEO pentru care, studiile clinice existente indica o eficienta mare a depunerii calciului in oase si nu in alte locuri nedorite.

– Persaonele cu probleme la stomac vor administra cu precautie Bioperina si vor stopa administrarea daca apar simptome neplacute. Bromelaina este un bun inlocuitor in aceste situatii.

Anonymous
    Inactive

D-le B. Delcea,

1. Inteleg din raspunsul dvs. ca este de preferat sa se administreze Bioperina si nu Bromelaina ca potentator de bio-absorbtie. Eu prefer Bromelaina, care are si multe alte proprietati benefice neavand eventualele efecte secundare pe care Bioperina le-ar putea avea. Aceasta nu este la fel de eficienta ca Bioperina pentru acest scop ? Pe de alta parte, de pe site am inteles ca potentatoarele de absorbtie trebuie folosite, in primul rand, pentru CQ 10 si Curcumin. Alte suplimente din oferta dvs. inteleg ca se pot lua fara Bioperin neexistand riscul de asimilare necorespunzatoare a substantelor active. Este corect ? ( daca se iau suplimentele de trei ori pe zi, ar insemna sa se ia si Bioperin cu aceeasi frecventa). Daca, de ex., se administreaza ACE trebuie luat si un potentator de absorbtie ?

2. In legatura cu momentul administrarii suplimentelor, cred ca multi consumatori sunt intr-o confuzie totala. Multe studii pe care le-am citit postulau ca suplimentele, fiind substante organice, se asimileaza mult mai bine daca sunt luate la masa, in caz contrar substantele active nefiind absorbite si partial eliminate, existand si multe exceptii de la aceasta regula. Prin urmare, este necesar ca producatorul sa indice exact consumatorului cand anume sa consume suplimentele. Pe site-ul dvs. am vazut ca sunt furnizate asemenea informatii, dar nu pentru toate produsele ( ex. pt. suplimentele din Trusa de Tratament pentru osteoporoza, pt. Calciul coralier, pt. Osteo, nu este indicat momentul de administrare). Probabil ca aceste informatii apar in prospectul ce insoteste produsele comandate.

Cu stima,

Anonymous
    Inactive

D-le Ilie,

1. Bioperina a fost crreata special pentru a mari bio absorbtia si aceasta afirmatie este sustinuta de studii clinice. Bromelaina ca si factorii lipotopici ajuta la asimilarea generala a nutrientilor (factorii lipotropici ajuta de asemena la digerarea acizilor grasi si impiedica depunerea acestora in ficat).

2. Multe suplimente se recomanda a fi administrate cu cel putin o ora inainte de masa sau cu cel putin 2 ore dupa masa (de exemplu Zinc) pentru a nu apare interferenta cu alte produse din alimentatie care pot sa reduca sau sa anihileze unele din suplimnetele administrate. Dar, daca apar probleme la stomac atunci se va administra in mod fortuit in timpul mesei. Alte suplimente ca de exemplu unele adjuvante digestive sau produse pentru slabit se recomanda a fi administrate cu 30 de minute inainte de masa pentru a stimula producerea de ensime digestive. Acidofilus de exemplu eu il prefer inainte de masa pentru a ajunge primul in intestine si a le pregati pentru digestie. Calciul Coralier de exemplu nu are importanta cand se administreaza in cursul zilei. La fel si OSTEO.

Anonymous
    Inactive

Buna ziua !

Pentru a intelege pe deplin problema legata de administrarea potentatoarelor de bioabsorbtie, care in mod evident este f. importanta, revin cu cateva intrebari si anume :

1. Inteleg ca Bromelaina nu este la fel de indicata ca Bioperina pentru a mari bio-absorbtia suplimentelor. Din pacate, exista multe persoane care au probleme legate de hiperaciditatea gastrica si care probabil ca nu vor putea lua bioperina pe termen lung ( mai ales pe stomacul gol). Daca Bromelaina nu este la fel de eficienta, atunci se poate conchide ca aceste persoane, prin neadministrarea Bioperinei, nu vor putea beneficia pe deplin de proprietatile preventive/curativ adjuvante ale suplimentelor ?

2. Coenzima Q10 si Extractul de Curcuma longa sunt doi importanti antioxidanti. Am inteles ca studiile indica cresterea importanta a bioabsorbtiei acestor suplimente prin administrarea de Bioperin.

Se pot administra acestea si cu Bromelain fara a aparea probleme de absorbtie ? Studiile clinice se refera doar la CQ 10 si Turmeric sau rezultatele lor se pot generaliza la toate suplimentele ?

Pentru ACE trebuie luat un potentator de absorbtie ?

Exista unele produse care, pe langa substanta/substantele de baza, incorporeaza si bromelaina ( ex.: Quercetina, Inflamo etc.), cantitatile de bromelaina dintr-o capsula/tableta variind intre 100 mg-200 mg. Logic ar fi sa nu mai fie necesara si administrarea Bioperinului. Este corect ?

3. Pe site-ul Dvs. se recomanda ca anumite suplimente sa fie luate fie inainte, fie dupa masa, sau in timpul mesei. La produsele la care nu este inserata nicio indicatie in acest sens inseamna ca administrarea se poate face oricand ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs. !

Cu stima.

Anonymous
    Inactive

1) 2)Bioperina a fost studiata cu preponderenta in legatura cu Coenzima Q10 si mai ales in legatura cu Curcumin (Curcuma longa). Pentru Curcumin Bioperina este extrem de eficienta. Pentru Coenzima Q 10 este eficienta dar nu in aceeasi masura. in plus, alte studii indica marirea bio-absorbtiei Coenzimei Q10 prin asocierea cu o grasime animala nesaturata si in acest sens noi recomandam pe site asocierea cu Ulei de Somon. bioperina mareste bio-absorbtia si la alte suplimente dar, dupa parerea noastra la fel de bine poate actiona si Bromelaina.

Bromelaina este un potentator de bioabsorbtie deoarece printre altele ajuta si la digestie deci la asimilare. Nu avem inca date cunatificabile pentru Bromelaina dar ne vom stradui sa le obtinem in masura in care vor apare in domeniul public de cunoastere.

Citind prin revistele de specialitate am dat peste mai multe articole referitoare la Acidul Fulvic. Se pare ca acesta este probabil si mai util decat Bioperina in privinta asigurarii unei bio-absorbtii maxime, pe langa multe alte beneficii furnizate prin asocierea cu oligominerale coloidale. Produsul comercializat de noi care contine Acid Fulvic este: MINERALE TRASOARE COLOIDALE cu ACID FULVIC.

3) Daca in prospectul produsului nu se mentioneaza o restrictie privind administrarea inseamna ca se poate administra oricand pe parcursul zilei.

Anonymous
    Inactive

D-le Bogdan Delcea,

Intr-adevar, bromelaina are multiple proprietati benefice si ma bucura stirea ca poate fi folosita ca potentator de absorbtie in locul bioperinei. Unele studii pe care le-am citit spun ca bromelaina actioneaza si asupra placilor de aterom si poate avea si efect antitumoral actionand asupra stratului de fibrina si permitand sistemului imunitar sa detecteze mai bine si sa distruga celulele degenerate.

1.Va rog sa aveti amabilitatea de a imi comunica daca pentru artrita cronica se poate folosi cu succes produsul dvs. INFLAMO in posologia de 2×1/zi, asociat eventual cu Potenta Optima Ca/Mg/Zn/Vit. D3. Acest produs are in componenta, printre altele, si Noni ( important antitumoral prin continutul de damnacantol, dar nu numai), Bromelain, precum si Curcumin. Credeti ca pentru absorbtia Curcumin-ului din produs este necesar sa se administreze si Bioperin daca produsul contine Bromelina ? ( Cred ca produsul a fost conceput in aceasta formula, incluzand bromelaina, avandu-se in vedere si biodisponibilitatea sa si probabil ca nu mai este obligatorie bioperina).

2. Ce parere aveti despre ultimele studii publicate pe site-ul The Journal of the National Cancer Institute legate de consumul zilnic de multivitamine si legatura cu cancerul de prostata, precum si de studiul legat de antioxidanti publicat pe acelasi site si cum credeti ca ar trebui sa priveasca consumatorii suplimentelor PROVITA aceste studii ?

Cu respect,

Ilie Catalin

Anonymous
    Inactive

D-le Ilie.

1. Pentru Artrita as recomanda fie INFLAMO fie o combinatie noua pe care am introdus-o si anum ARTROFIX-Rapid. Nu cred ca este nevoie de Claciu decat daca exista si un inceput de osteoporoza. INFLAMO este eficient si fara Bioperina. bromelaina este nu doar un potentator de absorbtie dar si un anti-inflamator bun. Combinat sinergic cu Curcumin si Noni are efecte anti-inflamatoare de exceptie.

2. Articolul din The Journal of the National Cancer Institute pe care il citati se refera la un studiu asupra persoanelor care fac exces de vitamine si iau peste doza zilnica recomandata. Pentru cei care administreaza doza recomandata nu s-a determinat o crestere a riscului de cancer la prostata. Noi avem in farmacie un produs de Multivitamine fabricat de Organika care administrat 1 tableta pe zi se pozitioneaza sub limita de risc mentionata in articol.

Oricum, eu recomand tuturor barbatilor trecuti de 50 de ani sa faca macar o data pe an un protocol de intretinere a prostatei. in acest sens avem protocolul PROSTAFIX, Seleniu Chelatinat si vom continua sa introducem si alte produse in viitor.

Anonymous
    Inactive

Buna ziua !

1. Felicitari pentru Luteina de 30 mg/capsula pe care ati introdus-o. Este intr-adevar demn de luat in seama acest nou produs.

2. In legatura cu studiul publicat pe The Journal of the National Cancer Institute, as vrea sa pun intrebarea : ce inseamna exces de vitamine ? DZR-ul pentru Vitamina C este de 60 mg, pentru Vitamina E in jur de 30 U.I., pentru B1 in jur de 1,4 mg, pentru B2, in jur de 1,6 mg, pentru B6 de 2mg, B12 de 6 mcg, Zn de 15 mg etc.,etc. Foarte multi autori sustin ca aceste doze nu sunt de fapt dozele optime, ci dozele minim necesare pentru a preveni aparitia bolilor generate de deficitul de aport vitaminic ( ex. Beri beri pt. lipsa Vit. B1, scorbut pentru lipsa de C). Alte studii sustin insa contrariul. La fel si in legatura cu antioxidantii. Multe studii recomanda administrarea zilnica a unei combinatii gen 400 U.I. de Vitamina E, in jur de 1000 mg de Vitamina C ( acid ascorbic), 25.000 betacaroten, 50-100 mcg seleniu etc., cu anumite diferentieri in functie de stare de sanatate si consum din anumite medicamente, in timp ce alte studii acrediteaza ideea ca administrarea continua de antioxidanti complecsi ar putea dezamorsa radicalii liberi pe care sistemul imunitar ii utilizeaza pentru a tinti si mai ales pentru a distruge celulele denaturate distrugand o presupusa balanta oxidanti-antioxidanti a organismului. Atatea informatii contradictorii apar incat pur si simplu nu mai stii ce sa crezi !

Ideea este ca administrarea unor antioxidanti complecsi

( de ex. ACE) aduce un aport din anumite vitamine ( Betacaroten, C-ester poliascorbat, E) cu mult deasupra dozelor zilnice recomandate, iar acest lucru inseamna ca s-ar impune prudenta sporita in administrare ?

Oferta dvs. de antioxidanti ( si nu numai ) este foarte diversificata si interesanta. Am inteles de la dvs. si de fapt stiam si eu ca pentru a se obtine maximum de efecte este necesara "rotirea" acestora; eu ma gandesc ca o idee buna ar fi pastrarea unui aport constant dintr-un complex, cum ar fi ACE ( 1 capsula/zi) si adaugarea altora care sa fie consumati alternativ ( quercitina, ceai verde, CQ10, Acid alfalipoic, Super OPC 7, luteina etc.etc). La acestea inteleg ca se pot adauga si alte produse destinate anumitor afectiuni ( in caz de artrita, dislipidemii etc.).

Prin urmare, este corect a spune ca administrarea regulata, zilnica chiar, a unor suplimente antioxidante din oferta PROVITA

( vitamine, minerale sau subst. fitochimice din extractele de plante din oferta firmei) nu poate fi decat de bun augur si extrem de benefica pentru sanatate ?

Anonymous
    Inactive

Buna ziua !

Dupa cum am mai mentionat, apreciez foarte mult produsele comercializate de catre PROVITA, atat pentru calitatea, cat si pentru diversitatea si universalitatea lor ( ca suplimente alimentare).

Drept urmare, am lansat doua comenzi pana in prezent si intentionez sa fac din PROVITA principalul furnizor de suplimente, atat pentru mine cat si pentru familia mea.

In virtutea interesului pe care il port fata de aceste produse, va rog sa aveti amabilitatea de a imi raspunde la intrebarea mea din data de 24.05.2007, raspuns pe care il consider foarte important.

Va multumesc pentru colaborare !

Anonymous
    Inactive

DZR este de fapt o doza minima (as spune chiar excesiv de prudenta) recomandata UNEI PERSOANE PERFECT SANATOASE si in conditiile unei alimentatii zilnice adecvate. Dar cati pot spune ca au o alimentatie zilnica adecvata?

Personal nu cred in teoria ca radicalii liberi ar avea vreo functie benefica in organism.

Dozele de antioxidanti si vitamine pe care le recomandam noi sunt conforme cu recomandarile general agreate de nutritionisti, de altfel preluate si de productorii de suplimente nutritive pe etichetele produselor. Antioxidantii ACE la o capsula pe zi sunt perfecti in aceasta doza de intretinere. As recomanda totusi fie asocierea fie alternarea cu Super OPC-7 si din cand in cand cu Coenzima Q10 (30-60 mg/zi). Acestea sunt dozaje pentru o persoana sanatoase. Persoanele bolnave vor avea nevoie de dozaje mai mari (de exemplu la CoQ10 120mg-240mg pe zi in funtie de afectiune)

In concluzie, fiecare este dator sa se informeze cat mai bine din diferite surse, iar in acest sens internetul a devenit cea mai bogata sursa de informare, mai ales daca se cunoaste si limba Engleza. Dar si pe internet sunt foarte multe informatii eronate sau exaggerate in special de catre cei care vor sa vanda cu orice pret. Deci, trebuie mult discernamant.

In concluzie, administrarea de suplimente nutritive s-a extins foarte mult in ultimii ani atat pentru mentinerea unei stari bune de sanatate cat si pentru scopuri terapeutice. Varietatea si potenta suplimentelor nutritive a depasit in multe cazuri medicatia alopata fara a avea insa si efectele secundare ale acesteia.

As spune ca administrarea zilnica a unui sortiment variat de suplimente nutritive selectionate (administrare prin alternare) poate conduce la o viata lipsita de imbolnaviri majore, o viata deci mai buna si mai lunga. Am schimbat denumirea Categoriei ABSOLUT NECESAR in FOARTE NECESAR unde am listat si vom continua sa adaugam o serie de suplimente nutritive cu spectru larg, suplimente care ar trebui alternate si administrate zilnic. Veti intreba de ce? Ultimele cercetari indica faptul ca practicarea agriculturii intensive la nivel mondial (cauzata si de cresterea anormala a populatiei) a condus la saracirea solurilor si la adaptarea plantelor la un regim sarac in minerale si substante organice. In consecinta, alimentatia nu ne mai ofera un spectru complet de nutrienti. Si aici voi reveni la un aspect pe care eu ca si altii, il consideram foarte important: mentinerea unui spectru complet de minerale in organism iar in acest sens recomand tuturor o cura macar o data pe an de MINERALE TRASOARE COLOIDALE. Si inca ceva, tot macar o data pe an o cura de oxigenare cu OXIGEN AEROBIC.

Bogdan Delcea

Provita Nutrition

Anonymous
    Inactive

Stimate domn L.B. Delcea,

Ce parere aveti despre teoria care acrediteaza ideea existentei unei legaturi stranse intre alimentatie ( si implicit administrarea suplimentelor alimentare), grupa sanguina si predispozitia catre anumite patologii in cazul nerespectarii dietei recomandate ( teoria dr. Peter Dadamo)? Credeti ca aceasta teorie are o solida fundamentare stiintifica si ca, inclusiv in alegerea suplimentelor Provita, ar trebui tinut cont de ceea ce teoria mentionata postuleaza ?

Bunaoara, produsul dvs. bazat pe extractul de orz verde- pe langa proprietatile acestui produs subliniate pe site-ul Dvs., eu stiu ca orzul verde mai are si un extrem de important atu in favoarea sa si anume continutul ridicat de superoxid dismutaza, dar el nu este recomandat persoanelor care au grupa sanguina B, de ex.

Sunt perfect de acord cu dvs. si sunt constient de necesitatea administrarii regulate, zilnice chiar, a suplimentelor alimentare, inclusiv a multivitaminelor si multimineralelor si cred ca cel mai bine ar fi ca acestea sa se obtina din consumul unor produse "verzi" de la Provita, gen Chlorela, Extract de orz verde etc.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Anonymous
    Inactive

Teoria priving alimentatia si grupele sanguine, desi populara, dupa parerea mea nu are o fundatie stiintifica. Este posibil ca raspunsuurile la diferiti nutrienti sa fie oarecum influentate de grupa sanguina dar intr-o foarte mica masura. Doar pentru Echinacea se cere atentie la administrarea ei persoanelor cu grupa sanguina Zero, in care caz se recomanda inlocuirea cu Astragalus sau Goldenseal. Dar si in acest caz, situatia nu se poate generaliza. Multe persoane cu grupa sanguina zero tolereaza foarte bine Echinacea. Acelasi lucru se poate spune si despre extractul de orz verde. Unii sustin ca poate irita stomacul la cei din grupa B dar nu se poate generaliza. Eu am grupa B si nu am absolut nici o problema cu extractul de orz verde.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.